"Néha csak lenn, néha csak fenn és néha csak körbe-körbe megyünk, de közben ne feledjük élvezni az utazást!"

Maradj lendületben!

Maradj lendületben!

Liszt nélkül

2015. április 01. - Timicske

A rohano hétköznapokban sosem egyszerü külön odafigyelni az étkezésünkre. Föleg ha nagyobb a csalad, vagy tàrsasaggal töltöd a fö étkezéseket (gondolok itt a hivatalos munkaebédekre, vacsoràkra éttermekben stb.). Vagy sok esetben éppen csak bekapunk valamit, és mar rohanunk is toväbb... sokszor nincs is nagyon rà lehetöségünk, hogy valogassunk, ill. ha több emberre kell fözni, külön kihivas mar csak az is, hogy mindenkinek az izleset eltalaljuk.

Ez nekem is nehezen szokott menni, de amikor hetvegen ha ramjön a sütés fözés és még idöm is van, igyekszem olyan recepteket keresni, ami kisse egészségesebbnek mondhato. Gondolok itt a fehérliszt, és a cukor kivaltasara. Interneten sok receptet talalunk ra, de itt a kiprobalt kedvenceimet gyüjteném össze. Ill. az olyan recepteket, amiket magunk is atalakithatunk.

A fö kerdes, hogy mivel is valthatnank ki a lisztet?

- daralt olajos magvak (mandula, mogyoro, kesudio stb.)

- mak

- zabkorpa vagy zabpehely

Sok esetben izben ez eszre sem vehetö, ill. egy egy alkalommal költsegben sem jelent többletet. Es mi kell hozza még? Egy jo daralo, amivel porra daralhatjuk ezeket a hozzavlokat.

Ha valaki kedvet kapott volna hozza, itt is egy recept, amivel gyorsan kiprobalhatja. De pszt! A gyerekek es a parunk elött. Ugyanis ök a legjobb tesztalanyok! A siker garantalt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjlenduletben.blog.hu/api/trackback/id/tr657091935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása