"Néha csak lenn, néha csak fenn és néha csak körbe-körbe megyünk, de közben ne feledjük élvezni az utazást!"

Maradj lendületben!

Maradj lendületben!

Fenyöfa az irodaba

2019. május 02. - Timicske

Ugyan még csak a nyarat varom, de valahogy egyszer csak egy inkabb Karacsonyhoz illö ötletet talaltam. Mindig gondban volta, hogy mivel csempeszhetnem be a Karacsony varazslatos hangulatat az irodaba, azt hiszem most megtalaltam. Ill. sajnos még a hazautazgatasok miatt nem erdemes nagy fat beszereznünk kis lakasunkba, hisz alig gyönyörködhetünk benne. Azt hiszem ez egy szuper alternativ megoldas lehet.

A kis méretű műfák csinos díszei lehetnek a tálalónak és a kis asztalkáknak. Égősorral díszítve romantikus, meghitt hangulatot teremthetünk a téli estékre. Tehetjük az ünnepi asztal közepére, vagy párosan a kandalló párkányára. Konzervált vagy műanyag örökzöld felhasználásával az egész ünnep idején megmarad, szentestére égősorral díszítve méltó képviselője lehet a karácsonyfa állítás hagyományának is.
Készíthetünk fát Styrofoam vagy tűzőhab kúpból. Örökzöldnek mi most élő tuja ágakat, izlandi mohát, díszítéshez tobozt, apró bogyós fürtöt, sóvirágot és szalagot használtunk föl.

 

Fenyőfa az asztalraElkészítéséhez, az alábbiakra lesz szükség:

Alapanyagok: kb. 35 cm magas és 12,5 cm alapátmérőjű tűzőhab kúp, 15 cm átmérőjű kosár, izlandi moha, tuja ág, kb. 20 db toboz, 15 m 2 cm szélességű szalag, apró bogyós fürtök, szárított sóvirág.

Kellékek:  kötöző drót, drótvágó, ragasztópisztoly

 

 

Az elkészítés menete:

Kenjünk forró ragasztót a felfordított kosár fenekére, és a kúpot nyomjuk a kosárra.

bildschirmfoto_2015-04-29_um_15_27_46.png

 Vonjuk be a kúpot izlandi mohával úgy, hogy ragasszuk a kúphoz forró ragasztóval.

bildschirmfoto_2015-04-29_um_15_27_54.png 

A tuját daraboljuk fel 10-15 cm hosszú darabokra és a végét ferdén, vágjuk el. Szúrjuk a kúpba sorban úgy, hogy lefelé mutassanak az ágak. A hosszabbak a kúp aljára a rövidebbek a tetejére, egymástól egyenletes távolságra de ne sorban kerüljenek rá.  bildschirmfoto_2015-04-29_um_15_28_08_1.png

 bildschirmfoto_2015-04-29_um_15_28_16.png

A tobozokat és a bogyós ágakat dróttal hurkoljuk körbe és tűzzük be a fenyők közé. A sóvirágot szárával is betűzhetjük a habba, fejjel lefelé.

 

 

 

A szalagból vágjunk 60-70 cm-es darabokat és készítsünk masnikat belőle. Drótot fűzzünk a masni hátuljába és a masnikat egyenletesen elosztva, nyomjuk a kúpba, egyet a fa tetejére is tegyünk. Ha szükséges ragasztóval is rögzítsük.

 bildschirmfoto_2015-04-29_um_15_28_21.png 

Es tessék! Igazi kis fenyö, melyet sajat izlesünk szerint diszithetünk, szepithetünk. Az alapanyagok beszerzese sem ördöngös.

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjlenduletben.blog.hu/api/trackback/id/tr137412104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása