A sütieményekben megvan, hogy hogyan potolhatjuk a liszteket. De kérdés, hogy mindig kell potolni? Vagy egyszerüen el is hagyhatjuk?
Most a fözelékekröl irnék egész röviden.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert igen csak szeretem ezeket az ételeket.
Több oka is van: Rettentöen gyorsak egyszerüek, még egy faraszto nap utan is elkésziteni. Valtozatosak, egyszerre nagyobb mennyiseget is fözhetünk. Egyaltalan nem költséges, es kifejezetten egészséges.
Na de szinte minden fözeleket süritenek valamilyen formaban. Többnyire liszttel, olajjal rantast vagy habarast keszitenek. Ezeket en egyszerüen elhagyom, es magaval a fözelekkel süritem. Kicsit pepesitem, es kesz is. Talan kevesebb vizet adok hozza, vagy megvarom, amig elfö a viz.
De hogy nem ugyanolyan az ize? Erröl a ferjemet kellene megkerdezni, mennyire imadja öket. :)
Izletes eteleket! :)